Verduurzamen 70 woningen Angelslo Emmen

Opdrachtgever: Domesta
Adres: Wendeling, Holtlaan en de Arve
Architect: CO architecten
Bouwtijd in maanden: 4.5
Gunning: Prijsvraag
Projectleider(s) BB: B. Wanders
Jaar van realisatie: 2015
Adviseur: Bouwkundig ontwerp en adviesburo Heijnen / TMS Holland

Algemeen

Na de gewonnen selectie van de 40 woningen in Schoonebeek, hebben we ook de selectie voor het energiezuinig maken (A++ label) van 70 woningen in Angelslo gewonnen. Domesta heeft, mede door de wens van de gemeente Emmen, van de drie aanbieders een hoog ambitie nivo gevraagd voor deze renovatie. De jury bestaande uit twee personen van afdeling wonen, twee  personen van de afdeling onderhoud en beheer (allen van Domesta) en twee bewoonsters waren unaniem in hun beslissing;  “Buursema Bouwbedrijf heeft het beste voldaan aan de vraagstelling”.

De schil van de woningen wordt zo goed mogelijk geïsoleerd, binnen de beperkingen die in de bestaande woningen zitten. Een luchtwarmte pomp haalt warme lucht uit de woning (ventilatie). Deze warmte wordt via radiatoren weer teruggebracht in de woning. De elektriciteit voor dit apparaat en de overige elektriciteitsvraag die de bewoners hebben wordt opgewekt via PV-zonnepanelen op het dak.  De energie nota van de huurders van Domesta en daarmee dus ook hun woonlasten kunnen, ondanks een huursverhoging van € 35,= in de maand, fors dalen.

De enigszins gedateerde uitstraling van deze woningen krijgt ook een facelift. In combinatie met het overige buitenonderhoud en de voorzieningen aan het hang- en sluitwerk, wordt naar het nivo van Politiekeurmerk Veilig wonen gebracht, maakt dat de woningen weer voor minimaal 25 jaar goed verhuurbaar zijn tegen zo laag mogelijke jaarlijkse onderhoudskosten.

Voor meer informatie klik hier

Neem contact met ons op