Uitbreiding Vepa Office Furniture Hoogeveen

Algemeen

Vepa Office Furniture in Hoogeveen gaat met 9000 m2 extra productieruimte flink uitbreiden. De start van de nieuwbouw werd donderdag 11 april in aanwezigheid van alle 150 medewerkers feestelijk ingeluid.

Vepa Office Furniture realiseert op industrieterrein “De Wieken” een uitbreiding van de productiehallen waarmee de totale bebouwing op bijna 30.000 m2  komt, op een grondoppervlakte van ruim 51.000 m2.

“We zijn er enorm trots op dat we dit in deze tijd kunnen realiseren”, aldus directeur Janwillem de Kam. “De extra productieruimte hebben we hard nodig om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag. Want Vepa groeit, tegen de economische ontwikkeling in. Naast de groei in eigen land boeken we ook steeds meer successen in Duitsland en België. Daar waar anderen pas op de plaats maken investeren wij om de verwachte groei in de toekomst het hoofd te kunnen bieden.”

Vepa heeft als eerste kantoormeubelproducent in Nederland twee machines aangeschaft met hypermoderne lasertechnologie voor houtbewerking. Eén voor rechthoekige vormen en één voor panelen met vrije vorm. Met deze investering is een bedrag van meer dan €1,5 miljoen gemoeid. “Op deze manier versterken wij niet alleen onze kwalitatieve positie in de markt maar onderstrepen we ook ons ‘made-in holland’ duurzaamheidsprincipe”, aldus De Kam. “De lasertechniek maakt het mogelijk om zonder lijm vrijwel onzichtbaar bladranden aan te smelten. Dit is niet alleen mooier en sterker maar ook beter voor het milieu door het achterwege blijven van lijm. Daarnaast zorgt de laserverbinding voor een grotere hygiëne en is het vochtvaster.” Toepassingen die niet alleen op kantoor en school maar ook in de zorg en interieurbouw meerwaarde hebben.

Vepa is een familiebedrijf dat zich sinds 1971 heeft ontwikkeld tot één van de meest veelzijdige kantoor- en projectmeubelfabrikanten van Nederland. Vanaf het eerste uur is het bedrijf vernieuwend geweest, zowel qua productiemethoden als materialen. Alle facetten van de productie vinden in eigen fabrieken plaats, waardoor Vepa geheel volgens wensen en technische eisen van de klant kan produceren. In Hoogeveen zijn bijna 150 mensen werkzaam.

Neem contact met ons op